ua en ru

Гройсман: на митниці створять мобільні групи для боротьби з контрабандою

Гройсман: на митниці створять мобільні групи для боротьби з контрабандою Фото: Володимир Гройсман на нараді у Львівській митниці

Міжвідомчий підрозділ зі 100 людей додатково контролюватиме митників

Найближчим часом будуть створені міжвідомчі мобільні підрозділи для наведення ладу на українській митниці. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час візиту на Львівську митницю 7 травня, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

"Найближчим часом буде створено підрозділ, міжвідомчий, який буде додатково контролювати і митників, і всіх інших. Це буде сотня людей, яка буде мати усі технічні засоби для того, щоби показати, як має працювати система. І можете мені повірити, що цю сотню я забезпечу якомога краще", - пообіцяв глава уряду.

Він наголосив, що необхідно швидко й ефективно провести реформування митниці, що підтримується президентом.


Прем'єр зазначив, що неефективна робота на митниці призводить до втрат у Державному бюджеті. Зокрема, сьогодні існує значний дефіцит Пенсійного фонду, зауважив він.

Гройсман також зауважив, що змінитися має і чесна робота з бізнесом.

"Тому що одні їдуть і розмитнюють все, як має бути, а інші тіньовими схемами перевозять товар. Це призводить до прямої втрати бюджету і викривлення конкурентності українського бізнесу", - зазначив він.

"Наше з вами завдання, завдання керівника ДФС, завдання для кожного керівника регіональної митниці - навести лад", - підкреслив прем’єр.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Гройсман пригрозив звільненням львівським митникам, якщо ті не наведуть лад у своєму відомстві, на що глава уряду дав 3 місяці часу.