ua en ru

Гройсман повідомив про готовність ЄС долучитися до підтримки Фонду енергоефективності

Гройсман повідомив про готовність ЄС долучитися до підтримки Фонду енергоефективності Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Фонд енергоефективності розпочне роботу з січня 2018 року

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив про готовність Євросоюзу долучитися до підтримки вітчизняного Фонду енергоефективності, який розпочне роботу з січня 2018 року. Про це Гройсман заявив під час спілкування з регіональними ЗМІ, повідомляє "Урядовий портал".

"Ми виділяємо в цілому 2 млрд гривень, з яких 400 млн гривень - це "теплі кредити", а 1,6 млрд гривень - це масштабні проекти енергомодернізації. З січня розпочне роботу Фонд енергоефективності. І ми очікуємо надходження коштів в цей фонд від наших європейських партнерів. Є рішення про виділення 100 млн євро, це приблизно 3 млрд гривень. Цей транш буде розділений на декілька періодів. Минулого тижня я відвідав Брюссель, і ми говорили про те, щоб розширити фінансування наших програм енергоефективності з боку ЄС", - сказав Гройсман.

За словами Гройсмана, всі проекти енергомодернізації будуть реалізовані одночасно із програмами запровадження ефективного споживання ресурсів, а також суттєвого збільшення видобутку власного газу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України збільшив у проекті державного бюджету на 2018 рік фінансування Фонду енергоефективності.