ua en ru

Гройсман і Сікорський закликали ЄС в травні прийняти рішення щодо безвізового режиму для України

Гройсман і Сікорський закликали ЄС в травні прийняти рішення щодо безвізового режиму для України Фото: маршалок Сейму Республіки Польща Радослав Сікорський

Голови парламентів України та Польщі назвали саміт в Ризі хорошою можливістю прийняти політичне рішення щодо безвізового режиму

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман та маршалок Сейму Республіки Польща Радослав Сікорський закликали Європейський союз на саміті "Східного партнерства" у травні прийняти політичне рішення щодо безвізового режиму для України. Про це йдеться в спільній заяві глав українського та польського парламентів, опублікованому на сайті Ради.

Гройсман і Сікорський "відзначають значний прогрес України у виконанні плану дій щодо візової лібералізації, вважають Ризький саміт "Східного партнерства" у травні 2015 року важливою можливістю для прийняття політичного рішення Європейським Союзом щодо запровадження безвізового режиму короткострокових поїздок для громадян України".

Також глави парламентів закликали своїх колег з держав-членів ЄС ратифікувати угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Крім того, в заяві йдеться, що Гройсман і Сікорський "заохочують до подальшого відкритого і конструктивного діалогу в різних форматах з історичного примирення".

Зазначимо, як повідомив Президент України Петро Порошенко, Україна в травні сподівається знайти формат безвізового режиму з ЄС з 2016 р.