ua en ru

Гройсман: слід сконцентруватися на чітких 7-10 завданнях системних змін в Україні

Гройсман: слід сконцентруватися на чітких 7-10 завданнях системних змін в Україні Фото: Володимир Гройсман

Гройсман ініціюватиме проведення круглого столу, на якому можна знайти ті рішення, які сьогодні очікує Україна

Спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман під час традиційного по понеділках LIVE-спілкування заявив, що наразі слід сконцентруватися на чітких 7-10 завданнях системних змін в Україні. Відповідне звернення розміщено на офіційній сторінці Гройсмана у Facebook.

"На моє переконання є кілька завдань, які ми маємо вирішити найближчими днями. Перше - політики мають стати над своїми політичними амбіціями, над своїми політичними інтересами... Друге - треба відкиниту всі образи, всі політичні технології, створити спільний план дій. Який дозволить вийти з тієї ситуації, де ми сьогодні знаходимося. Для цього я сьогодні буду пропонувати президенту вийти з ініціативою організації круглого столу, на якому можна знайти ті рішення, які сьогодні очікує наша країна. Саме головне, щоби політики усвідомили, що порядок денний має бути із тих рішень, які є очевидними для пересічного українця", - сказав він.

Також Гройсман наголосив, що наразі важливіше сконцентруватися на 7-10 завданнях системних змін.

"Наразі нам слід сконцентруватися на чітких 7-10 завданнях системних змін в Україні, а не все охоплювати 50-100 реформами, які не призведуть до якісного результату", - зауважив Гройсман.

На думку Гройсмана, ці 10 пріоритетів мають вирішувати не лише внутрішні українські проблеми, але й відповідати тим зобов'язанням, які взяла на себе Україна в тому числі в міжнародному контексті.

Також Гройсман виступає за чітке визначення правил взаємодії між президентом, Кабміном та Верховною Радою для реалізації цих завдань.

"Під ці завдання мають бути перезавантажені всі державні інституції, які будуть покликані виконати ці завдання, які стоять сьогодні перед країною. Хочу підкреслити, що ми вже почали обговорення. Є відповідні думки, які можна взяти на порядок денний і внести як пропозиції", - додав Гройсман.

Традиційно по понеділках LIVE-спілкування про те, що вважаю головними завданнями цього тижня

Опубликовано Volodymyr Groysman 21 февраля 2016 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман відмовився голосувати за відставку Кабінету міністрів через особисте моральне право.