ua en ru

Гройсман вважає, що питання депутатської та суддівської недоторканості треба розділити

Гройсман вважає, що питання депутатської та суддівської недоторканості треба розділити Фото: Володимир Гройсман

Він вважає, що депутатська недоторканість має бути знята, але тільки в частині кримінальних злочинів нардепів

Спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман вважає необхідним розділити питання депутатської та суддівської недоторканності. Про це він повідомив в ході прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз нам, очевидно, потрібно роз'єднувати закон - переносити закон щодо депутатської недоторканості тому, що є вже конституційна реформа в судовій частині, а ви знаєте той закон був поданий раніше. Там була і депутатська, і суддівська",- сказав спікер.

Разом з тим, він вважає, що депутатська недоторканість має бути знята, але тільки в частині кримінальних злочинів нардепів.

"Депутатська недоторканість має бути знята в тій частині , що стосується будь-яких кримінальних злочинів. Все інше - це має бути стовідсотковий захист щодо політичної позиції, політичних виступів і діалогів", - додав він та зауважив, що відповідне питання має бути ухвалено в 2016 році.

"В 2016 році ми маємо це питання вирішити, навіть якщо потрібно буде перенести закон про зміни до Конституції в частині недоторканності. Таким чином ухвалити це рішення",- підсумував спікер.

Нагадаємо, Рада так і не схвалила проект закону про внесення змін до Конституції щодо зняття депутатської та суддівської недоторканості.

У кінці листопада Гройсман закликав парламентський комітет з питань правової політики і правосуддя надати рішення з питання скасування депутатської та суддівської недоторканності.