ua en ru

Гройсман: реформа з децентралізації влади стане однією з найсистемніших в історії України

Гройсман: реформа з децентралізації влади стане однією з найсистемніших в історії України Фото: Володимир Гройсман

Гройсман закликав депутатів схвалити законопроект про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман вважає, що реформа з децентралізації влади стане однією з найбільших і найсистемніших реформ в історії України. Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради України.

"Це буде одна з найбільших і найсистемніших реформ в історії України", - заявив Гройсман.

Він також акцентував, що пропоновані зміни повністю відповідають Європейській хартії з місцевого самоврядування і закликав депутатські фракції і групи попередньо схвалити законопроект про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади.

"Я закликаю усіх бути конструктивними і знайти аргументи для підтримки цих змін, аби розпочалася реальна децентралізація", - сказав Гройсман, відкриваючи у четвер нараду з лідерами фракцій і груп Верховної Ради України.

При цьому він особливо наголосив, що сьогодні поширюється чимало неправдивих тверджень щодо запропонованих змін до Конституції, аби будь-якою ціною не допустити цієї реформи.

"Граючи на нашому патріотизмі, нас лякають тим, чого в Конституції немає. Я готовий до будь-якої дискусії, якщо будуть наведені реальні, а не придумані аргументи", - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Гройсман підписав розпорядження про скликання позачергового засідання Ради 31 серпня, на якому розглядатиметься законопроект про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади (реєстр. № 2217а).