ua en ru

Гройсман розповів, скільком сім'ям призначено субсидії на наступний опалювальний сезон

Гройсман розповів, скільком сім'ям призначено субсидії на наступний опалювальний сезон Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Гройсман також зазначив, що не бачить підстав для підвищення тарифів на послуги ЖКП

В Україні субсидії на оплату житлово-комунальних послуг на наступний опалювальний сезон вже призначено для 6,53 млн українських сімей. Про це сьогодні під час засідання уряду повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вже призначено для 6,53 млн українських сімей субсидії на оплату житлово-комунальних послуг у наступному сезоні", - сказав він.

Гройсман також зазначив, що не бачить підстав для підвищення тарифів на тепло, гарячу воду та інші комунальні послуги.

"Я вважаю, що це відповідальність місцевої влади не допустити перевитрати, який може призвести до зростання тарифів", - підкреслив прем'єр.

Нагадаємо, раніше міністр соціальної політики України Андрій Рева повідомив, у Кабінеті міністрів України обговорюють можливість збільшення фінансування субсидій для населення.

Варто відзначити, що за даними Державної казначейської служби, згідно зі звітом на 9 жовтня, з початку року на підставі відповідних протокольних рішень на фінансування субсидій було виділено 59,3 млрд гривень. При цьому протокольних рішень по наданим послугам надійшло на 63,4 млрд гривень. Таким чином, різниця між фактично наданими послугами і фінансуванням становить близько 10 млрд гривень.