ua en ru

Гройсман розповів подробиці запланованого візиту в Ізраїль

Гройсман розповів подробиці запланованого візиту в Ізраїль Фото: прем'єр-міністр України Володимир Гройсман

У ході візиту Гройсман зустрінеться з прем'єр-міністром, головою парламенту і президентом Ізраїлю

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розповів про мету свого візиту в Ізраїль, який відбудеться 14-16 травня, передає "112 Україна".

Так, Гройсман підкреслив насиченість програми візиту, у ході якого він зустрінеться з прем'єр-міністром, головою парламенту і президентом Ізраїлю.

"Ми маємо близько 22 заходів за 1,5 дні і 22 заходи, які я повинен провести. Я їду, в тому числі, з українським бізнесом, з інноваційним бізнесом, ми хочемо вивчити досвід Ізраїлю щодо технологічних парків, нових технологій в аграрному секторі, і це для нас надзвичайно важливо для розвитку національної економіки. Я взагалі хотів би, щоб до закриття цієї сесії ми могли прийняти новий закон "Про технологічні парки в Україні". Україна має серйозні кадри, які мають величезний досвід з точки зору інновацій та конкурентних продуктів. Ми повинні створити умови, щоб такі продукти вироблялись в Україні", - заявив Гройсман.

Також Гройсман розповів про стратегічне співробітництво України та Ізраїлю у сфері охорони здоров'я.

"Ми укладемо угоду між МОЗ України та Ізраїлю щодо стратегічного співробітництва. Ми також узгодимо питання по роботі Центру реабілітації воїнів АТО, Ізраїль буде надавати консультативну допомогу", - сказав прем'єр.

Угода про Зону вільної торгівлі також буде обговорюватися у рамках візиту української делегації.

"У нас величезний потенціал щодо нашої двосторонньої торгівлі. Ми будемо радитися з керівництвом парламенту, коли це зробити, щоб це було ефективно", - розповів прем'єр.

Крім того, Гройсман планує порушити питання про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

"Обов'язково ми будемо це обговорювати. Я це обговорював, коли приїжджав керівник парламенту Ізраїлю, і з президентом Ізраїлю ми це обговорювали. Це важливе питання, ми повинні знайти взаєморозуміння, це дуже важливо для України", - наголосив Гройсман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр має намір перевірити витрати державних коштів на проведення Євробачення-2017.