ua en ru

Гройсман проводить презентацію змін до пенсійної системи на засіданні Кабміну

Гройсман проводить презентацію змін до пенсійної системи на засіданні Кабміну Фото: Володимир Гройсман (РБК-Україна)

Гройсман зазначив, що сьогодні більшість пенсіонерів живе за межею бідності

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні Кабінету міністрів проводить презентацію проекту змін пенсійної системи, передає кореспондент РБК-Україна.

В ході презентації Гройсман зазначив, що в Україні більшість пенсіонерів живе за межею бідності, а також що середній рівень пенсій складає близько 1800 гривень. Глава уряду також підкреслив, що підвищення пенсій в Україні заплановано з 1 жовтня 2017 року.

"На сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів України ми розглянемо запропоновані урядом зміни до пенсійної системи України, завдяки яким ми зможемо підвищити пенсії для українських громадян. Ми не можемо забувати про тих, хто десятиріччями працював на благо нашої країни і зараз знаходиться на заслуженому відпочинку, але перебуває у досить скрутних умовах через відсутність соціальної справедливості щодо нарахування пенсії і самого розміру цієї пенсії", - зазначив Гройсман у Facebook.

На сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів України ми розглянемо запропоновані Урядом зміни до пенсійної системи України, завдяки яким ми зможемо підвищити пенсії для українських громадян. Ми не можемо забувати про тих, хто десятиріччями працював на благо нашої країни і зараз знаходиться на заслуженому відпочинку, але перебуває у досить скрутних умовах через відсутність соціальної справедливості щодо нарахування пенсії і самого розміру цієї пенсії. Щиро сподіваюсь на підтримку запропонованих Урядом змін у Парламенті, що дозволить нам підвищити пенсії для 5,6 млн пенсіонерів вже з 1 жовтня цього року.

Опубліковано Volodymyr Groysman 17 травня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Гройсман готовий піти у відставку в разі неприйняття пенсійної реформи.