ua en ru

Гройсман просить ГПУ розслідувати факти підкупу нардепів

Гройсман просить ГПУ розслідувати факти підкупу нардепів Фото: Володимир Гройсман

Спікер зажадав зняти недоторканність з відповідальних за підкуп, якщо такий мав місце

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман просить Генеральну прокуратуру україни (ГПУ) розслідувати факти підкупу народних депутатів. Про це він заявив сьогодні під час засідання Верховної Ради у відповідь на заяву народного депутата від фракції "Радикальна партія" Андрія Лозового, в якому він звинуватив деяких нардепів у спробах підкупу колег, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це заява потребує, я думаю, що ретельного розгляду. Я прошу вважати цей виступ народного депутата України моїм офіційним зверненням щодо розслідування в присутності виконуючого обов'язки Генерального прокурора фактів підкупу народних депутатів України. І, якщо це мало місце в залі парламенту будь-підкуп, я буду вимагати від Генеральної прокуратури внести подання про зняття недоторканності з того, хто це робив в залі парламенту. Прошу вважати це моїм офіційним зверненням",- заявив Гройсман.

Зазначимо, нардеп з фракції "Радикальної партії Андрій Лозовий заявив, що багатьом нардепам пропонували хабарі за те, щоб ті не голосували за зняття депутатської недоторканності з Сергія Клюєва і Сергія Мельничука.

"Ви знаєте, вчора і сьогодні в залі іноді ставало дуже тихо і було чути шелест купюр. І я знаю, що дуже багатьом депутатам з різних фракцій пропонували і пропонують гроші, щоб вони за це тут не голосували - за Клюєва, за Мельничука", - заявив Лозовий.

Нагадаємо, зараз Верховна Рада розглядає питання зняття недоторканності з Клюєва і Мельничука.