ua en ru

Гройсман закликав суворо покарати винних у загибелі дітей на пожежі в Одесі

Гройсман закликав суворо покарати винних у загибелі дітей на пожежі в Одесі Фото: Володимир Гройсман (facebook.com/volodymyrgroysman)

Є ймовірність того, що трагедія була спричинена халатністю людей, які відповідали за безпеку

Пожежа у муніципальному дитячому оздоровчо-спортивному таборі "Вікторія" в Одесі, внаслідок якої загинули діти, є жахливою трагедією, і винні в цьому мають понести суворе покарання. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

"Це жахлива трагедія. Я говорив із головою Одеської облдержадміністрації. Вони будуть проводити засідання комісії (з розслідування обставин трагедії). За попередньою інформацією, у травні цей комплекс був обстежений, і на протипожежну безпеку в тому числі", - сказав глава уряду.

За його словами, що відбулося, буде встановлювати слідство.

"Але це велика трагедія, коли гинуть діти. А якщо це ще спричинене халатністю людей, які відповідали за безпеку - їх треба жорстко покарати. Мої глибокі співчуття рідним", - резюмував Гройсман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що внаслідок пожежі у дитячому таборі в Одесі в ніч на 16 вересня 2017 року загинуло дві дитини. Пізніше за фактом події поліція розпочала кримінальне провадження. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 270 КК (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки). Триває слідство.