ua en ru

Гройсман закликав Хорватію визнати Голодомор геноцидом українського народу

Гройсман закликав Хорватію визнати Голодомор геноцидом українського народу Фото: Володимир Гройсман (РБК-Україна)

Гройсман подякував парламенту Хорватії за підтримку України

Прем'єр-міністр України закликав Парламент Хорватії визнати Голодомор геноцидом українського народу. Про це Гройсман заявив під час офіційного візиту до Хорватії, передає "Урядовий портал".

"У наступному році буде сумна дата в історії нашої країни - вшанування пам'яті жертв Голодомору. В історії будь-якого народу є трагічні дати. Для нас це дійсно жахлива трагедія. Тоталітарний режим організував голод в Україні, від якого загинуло близько 8 млн осіб, третина з яких - діти. Ми б дуже просили розглянути можливість вивчення цієї трагедії і, як результат, розгляд парламентом Хорватії питання визнання цієї трагедії геноцидом українського народу. Для нас це дуже важливо. Я навів цифри, які не піддаються осмисленню, але ці втрати 85 років тому були абсолютною реальністю", - сказав Гройсман.

Також Гройсман подякував Парламенту Хорватії за підтримку України.

"Ми відчуваємо вашу підтримку і відчуваємо ваше дружнє ставлення по відношенню до України. Україна є і залишатиметься надійним партнером Хорватії", - сказав він.

Нагадаємо, раніше був опубліковано опитування, згідно з яким 63% мешканців України щодо Голодомору вибрали відповідь: "геноцид, вчинений владою СРСР проти українського народу".