ua en ru

Гройсман закликав ЄС створити робочу групу для доопрацювання плану відновлення України на 2015-2017 рр

Гройсман закликав ЄС створити робочу групу для доопрацювання плану відновлення України на 2015-2017 рр

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман пропонує створити спільну з Європейським союзом робочу групу для доопрацювання "Плану відновлення України на 2015-2017 рр .." Про це Гройсман заявив під час зустрічі з комісаром ЄС з питань Європейської політики сусідства і переговорів по розширенню Йоганнесом Ханом, повідомила прес-служба глави парламенту.

"Пропоную об'єднати зусилля щодо доопрацювання цього документа", - сказав Гройсман.

Він висловив переконання, що законодавча і виконавча влада повинні разом вжити заходів до практичної реалізації цього документа, керівник парламенту охарактеризував як документ на "середньострокову перспективу" і "операційний план" програми розвитку "Стратегія - 2020".

За його словами, план разом з програмою розвитку "Стратегія 2020", коаліційною угодою, угодою про асоціацію між Україною та Європейським союзом стануть основою відповідного плану законотворчої роботи, спрямованої на їх законодавче забезпечення.

У свою чергу, пан Хан заявив, що він "вражений законодавчою роботою", що її здійснила Верховна Рада. Він підкреслив важливість запровадження докорінних реформ в усіх сферах життєдіяльності країни, акцентувавши увагу на важливості їх здійснення на місцях.

Нагадаємо, згідно з проектом "Плану відновлення України на 2015-2017 рр", прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пропонує Президенту України Петру Порошенку та голові Верховної Ради України Володимиру Гройсману реформувати Кабінет міністрів України, ввівши зокрема посаду державного секретаря.

Також, згідно з документом, Кабмін пропонує створити Фонд гарантування суверенних ризиків.