ua en ru

Гройсман закликав депутатів позбутися недоторканості

Гройсман закликав депутатів позбутися недоторканості Фото: Володимир Гройсман (УНІАН)

Прем'єр зазначив, що народні депутати мають бути прикладом для громадян

Народні депутати мають зняти з себе недоторканість і стати рівними перед законом. Про це сьогодні під час години питань до уряду у Верховній Раді України заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Знімайте недоторканість, знімайте мандат, ставайте рівними перед законом, як і прем'єр-міністр, який не має жодної недоторканості", - заявив Гройсман.

Прем'єр зазначив, що народні депутати мають бути прикладом для громадян щодо дотримання законодавства, "а не махати мандатом".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що комітет з питань регламенту, організації роботи Верховної Ради України прийме рішення щодо подань Генеральної прокуратури України про зняття недоторканності з 5 народних депутатів до кінця поточної сесії.

Спікер ВР Андрій Парубій направив отримані від Генпрокуратури подання на притягнення до кримінальної відповідальності п'ятьох нардепів в регламентний комітет парламенту. Мова йде про притягнення Євгенія Дейдея, Олеся Довгого, Андрія Лозового, Борислава Розенблата та Максима Полякова.