ua en ru

Гройсман запропонував Раді розглянути законодавчі акти про реформу освіти в листопаді

Гройсман запропонував Раді розглянути законодавчі акти про реформу освіти в листопаді Фото: Володимир Гройсман

Гройсман запропонував провести в Раді "день освіти"

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час засідання Національної ради реформ у понеділок, 5 жовтня, запропонував у листопаді розглянути законодавчі акти щодо змін у сфері освіти. Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Фундаментальне завдання - сформувати пакет тих змін, які дозволять перебудувати на нові рейки сучасну освіту", - заявив Гройсман.

Він назвав ключовою проблемою України "інституційну слабкість", зазначивши, що це призводить до неспроможності адекватно реагувати на виклики, зокрема, у освітянській сфері. За словами Гройсмана, ситуація, що склалася у системі дошкільної, шкільної, професійно-технічної та вищої освіти, не сприяє формуванню належної професійної підготовки молодих людей.

У цьому контексті Гройсман запропонував у листопаді провести у парламенті "день освіти" - розглянути пакет законодавчих актів, які передбачають нагальні зміни у освітянській сфері.

"Ми зможемо сформувати єдину систему, єдиний освітній простір, і вирішити ті завдання, які є", - сказав він.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що новий закон про освіту має передбачати більшу автономію для шкіл.