ua en ru

Гройсман запропонував провести експертизу якості газу

Гройсман запропонував провести експертизу якості газу Володимир Гройсман

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман запропонував провести експертизу якості газу. Про це він заявив сьогодні, 6 квітня, в ході засідання погоджувальної ради депутатських груп і фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо є питання щодо якості газу, давайте ми сьогодні звернемося і проведемо експертизу, і ці матеріали відправимо в органи прокуратури, НКРЕ", - заявив Гройсман.

Він закликав депутатів не створювати численні тимчасові слідчі комісії і не підміняти ними функції парламентських комітетів.

Гройсман зазначив, що деякі фракції коаліції наполягали на тому, щоб створити тимчасову слідчу комісію щодо питань ціноутворення тарифів на послуги ЖКГ та корупції в Кабінеті міністрі, висновки якої не обов'язковими для врахування слідством або судом.

"З іншого боку профільні комітети, наприклад, з антикорупції, житлово-комунального господарства і так далі, не розглядали навіть попередньо питання щодо публічності і прозорості тарифів. Я запропонував, щоб у середу профільний комітет запросив абсолютно всіх причетних до тематики тарифів і до тематики боротьби з корупцією для того, щоб визначити, які будуть швидкі і принципові дії саме з боку українського парламенту", - заявив спікер.

За його словами, серед запрошених мають бути представники НКРЕКП та Міністерства соціальної політики.

Також Гройсман доручив профільним комітетам провести публічні слухання з питань ціноутворення тарифів на послуги ЖКГ.

"Будь-ласка, комітет Соболєва антикорупційний, правоохоронний Кожем'якіна, Скуратовський, Мартиненко - "Народний фронт" і "Радикальна партія", з залученням позафракційних депутатів, проведіть публічні слухання з цих питань", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, фракції "Батьківщина", "Самопоміч" і "Радикальна партія" підготували проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії з розслідування тарифів на газ для населення.