ua en ru

Гройсман пропонує спростити процедуру позбавлення депутатів недоторканності

Гройсман пропонує спростити процедуру позбавлення депутатів недоторканності Фото: Володимир Гройсман

Гройсман вважає за потрібне спростити процедуру, "оскільки процедура, яка передбачена законом, може займати тижня"

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час засідання Національної ради реформ повідомив, що запропонує народним депутатам ухвалити рішення щодо спрощення процедури позбавлення парламентаріїв недоторканності. Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Гройсман вважає за потрібне спростити процедуру позбавлення недоторканності, "оскільки процедура, яка передбачена законом, настільки важка, що може займати тижні".

"Наприклад, якщо є реальні докази злочину, треба це вирішувати негайно, брати народного депутата під контроль, аби він нікуди не зник, і таким чином дуже швидко усі почнуть зрозуміти, що відповідальність дуже близько. Тому я запропоную депутатам варіант рішення, при якому процедура зняття буде дуже швидкою: є подання, ми маємо швидко розглянути, прийняти рішення, взяти народного депутата під контроль, і далі має проявити свою ефективність правоохоронна система. Але тут потрібна і відповідальність сторони обвинувачення, щоб цей механізм не перетворився на переслідування", - наголосив він.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко розраховує на ухвалення в першому читанні змін до Конституції в частині скасування депутатської та суддівської недоторканності вже на поточній сесії Верховної Ради.