ua en ru

Гройсман доручив винести стратегію держпідтримки шахт на найближче засідання комітету Кабміну

Гройсман доручив винести стратегію держпідтримки шахт на найближче засідання комітету Кабміну Фото: Володимир Гройсман

Міненерго готове надати програму реструктуризації понад 12 шахт

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив внести програму державної підтримки і реструктуризації шахт на найближче засідання профільного урядового комітету. Про це він заявив під час засідання Кабінету міністрів 27 липня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Давайте ми зробимо під державні гарантії програму реструктуризації шахт. Це треба робити негайно. По-перше, треба винести на уряду стратегію, щоб уряд прийняв політичне рішення. Далі я вам знайду 100 і 1 механізм фінансової підтримки і реструктуризації шахт... Я тоді доручаю, щоб ми винесли на найближчий урядовий комітет стратегію і критерії державної підтримки шахт", - заявив Гройсман.


У свою чергу міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик запевнив, що готовий представити програму, яка передбачає реструктуризацію понад 12 шахт.

"У цій стратегії нам треба зараз мати весь перелік збиткових шахт, графік закриття по роках, тобто детальну інформацію, по якій ми приймемо рішення і почнемо в кінці кінців це реалізовувати", - додав міністр фінансів Олександр Данилюк.

Нагадаємо, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України в рамках програми реформування вугільної галузі планує ліквідувати 11 державних шахт і 15 шахт передати на приватизацію.