ua en ru

Гройсман доручив комітетам публічно розглянути питання тарифів ЖКГ

Гройсман доручив комітетам публічно розглянути питання тарифів ЖКГ У Раді з ранку неспокійно (фото Hromadske.TV)

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман дав доручення профільним парламентським комітетам завтра, 8 квітня 2015 р., публічно розглянути питання формування тарифів на послуги ЖКГ та щодо зловживань в Кабінеті міністрів України. Про це Гройсман заявив під час пленарного засідання, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора ми прийняли рішення провести завтра, в середу публічні засідання, наприклад, щодо корупції розглянути та внести нардепам абсолютно обґрунтовані пропозиції щодо створення ТСК з питання формування ЖКГ-тарифів", сказав Гройсман.

Гройсман доручив комітетам з питань запобігання і протидії корупції та з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності "публічно розглянути питання корупції", а комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства - питання щодо тарифів на житлово-комунальні послуги.

"Систематизувати цю позицію в межах комітетів та внести цю позицію до сесійної зали. Провести в прямому ефірі, без підкилимних ігор, та вносити до Ради на розгляд... Тому даю доручення двом комітетам завтра публічно розглянути питання корупції, а також завтра розглянути питання щодо створення ТКС", - сказав Гройсман.

Він зазначив, що до парламенту слід запросили представників НКРЄКП, "Нафтогазу", Міненерго для того, щоб вони доповіли про становлення тарифів.

Проте депутати продовжили блокувати трибуну з вимогою створення ТСК. Депутати блокують роботу парламенту не тільки з трибуни, але на місцях.

Зокрема, в той час як Парубій оголосив голосування депутати не перестають вигукувати "ТСК, ТСК",ТСК!".

Гройсман також запросив до себе в кабінет представників фракцій які блокують трибуну, а ведення сесійного засідання передав першому заступнику голови Верховної Ради України Андрію Парубію.

"Два тижні тому, коли в нас п'ятницю були виступи з місця, то дуже багато депутатів наголошували: давайте припиняти безконечні перерви. Якщо в керівництва парламенту є необхідність проговорити якісь політичні аспекти, то нехай проводить нараду, а хтось з заступників хай проводить сесію, щоб ми багато годин не сиділи без роботи", - сказав Парубій.

Нардепи блокують трибуну з вимогою створити тимчасову слідчу комісію з питань підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Нагадаємо, раніше у фракції БПП заявили, що пленарний тиждень у Раді розпочнеться з блокування трибуни.

У той же час Гройсман на погоджувальній раді закликав нардепів не блокувати трибуну за будь-якого приводу.