ua en ru

Гройсман доручив уряду розглянути проблеми ГМК

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман відвідав Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча (ММК ім. Ілліча) Групи Метінвест в рамках свого візиту в столицю Приазов'я. На підприємстві глава уряду ознайомився з реконструкцією аглофабрики – найбільшим екологічним проектом в історії незалежної України (за підсумками п'яти років інвестиції в нього складуть 220 млн доларів), повідомляє прес-служба підприємства.

За даними прес-служби, в ході візиту на ММК імені. Ілліча глава уряду дав доручення Міністерству економічного розвитку і торгівлі організувати спеціальну нараду за участю керівників МІУ, «Укрзалізниці», а також інших міністерств і відомств для обговорення державної політики у сфері підтримки гірничо-металургійної галузі.

«Я хочу, щоб ми сіли за круглий стіл і чітко обговорили проблеми, які потрібно вирішити, щоб не скорочувати виробництво, а розширювати асортимент продукції та експортні можливості. Експорт для нас є принципово важливим», - підкреслив прем'єр.

На думку глави уряду, розвиток вітчизняних інфраструктурних проектів зможе простимулювати зростання суміжних галузей економіки, в тому числі – металургії. У зв'язку з цим він відзначив важливість інвестицій Групи Метінвест в модернізацію підприємств, додавши, що металургія відноситься до секторах промисловості, які необхідно розвивати. Володимир Гройсман також пообіцяв надати сприяння з боку уряду в посиленні конкурентоспроможності українських підприємств, що мають експортний потенціал.

"Програма модернізації на підприємстві дає впевненість у тому, що вже з 2017 року екологічна ситуація в Маріуполі буде поліпшуватися. За п'ять років викиди в атмосферу будуть приведені до європейських стандартів. Такий шлях потрібно вітати. Я б хотів, щоб від сировинної економіки ми перейшли до економіки з високою доданою вартістю. Під час перебування у Маріуполі ми побачили, де сьогодні створюється національний продукт. Ми будемо всіляко стимулювати бізнес, щоб він залучав інвестиції в будівництво нових потужностей і створення національного продукту", - сказав Гройсман.

За словами генерального директора Групи Метінвест Юрія Риженкова, Група Метінвест продовжує інвестувати в розвиток своїх підприємств.

"За 10 років компанія інвестувала в розвиток виробництва 5,5 млрд доларів. Ми маємо намір продовжувати модернізацію, особливу увагу, приділяючи екологічної безпеки. У цій справі нам вкрай важлива підтримка керівництва країни. Без допомоги уряду у сфері справедливого ціноутворення послуг державних монополій і вирішення інфраструктурних проблем металургам буде дуже важко конкурувати на світових ринках, і розвивати свої підприємства", - сказав він.