ua en ru

Гройсман доручив підготувати до розгляду законопроект про зняття депутатської недоторканості

Гройсман доручив підготувати до розгляду законопроект про зняття депутатської недоторканості Фото: Володимир Гройсман

Гройсман доручив профільному комітету підготувати до розгляду цей законопроект

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман доручив парламентському комітету з питань правової політики та правосуддя підготувати до розгляду у сесійній залі парламенту законопроект № 1776 "Про внесення змін до Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України і суддів)". Про це Гройсман заявив на початку пленарного засідання, передає кореспондент РБК-Україна.

"19 червня Конституційний суд України офіційно оприлюднив висновок у справі за зверненням Верховної Ради України про надання висновку щодо законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо недоторканності народних депутатів та суддів вимогам статей 157 та 158 Конституції. КСУ визнав такими, що відповідає вимогам статей Конституції законопроект № 1776 щодо недоторканості нардепів та суддів. Висновок КСУ направлений народним депутатам України та Президентові України. Прошу комітет з питань правової політики та правосуддя відповідно до норм регламенту підготувати до розгляду законопроект про внесення змін до конституції України щодо недоторканості народних депутатів та суддів", - сказав спікер.

Нагадаємо, 19 червня Конституційний суд України (КСУ) визнав конституційними зміни до Конституції щодо зняття недоторканності з народних депутатів і суддів.

5 лютого народні депутати підтримали законопроект № 1776 "Про внесення змін до Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України і суддів)"для направлення на висновок Конституційного суду України.