ua en ru

"Батьківщина" не висуватиме кандидатів до ВРЮ, - Тимошенко

"Батьківщина" не висуватиме кандидатів до ВРЮ, - Тимошенко Фото: Юлія Тимошенко

Фракція запропонує надати таке право громадянському суспільству

Парламентська фракція "Батьківщина" не висуватиме кандидатів до Вищої ради юстиції, а пропонуватиме надати таке право громадянському суспільству. Про це повідомила лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко у вівторок, 12 травня 2015 р., під час брифінгу у Верховній Раді України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наша фракція вийшла з ініціативою, що треба започаткувати відкриту розмову з громадянським суспільством і дати право громадянському суспільству запропонувати членів до Вищої ради юстиції, які будуть незалежні від політики. І тому партія "Батьківщина" не висувала по квотному принципу членів до Вищої ради юстиції", - наголосила Тимошенко.

Нардеп додала, що фракція "Батьківщина" виступає проти формування ВРЮ на квотних партійних принципах.

"Час припинити формування вищої ради юстиції на квотних партійних принципах. Як може так бути, щоби ВРЮ, яка буде мати функцію слідкувати за тим, наскільки правосудно, наскільки законно, конституційно діють суди і судді, щоби це формувалося на базі партійних квот, а потім партії будуть ставити вимоги Вищій раді юстиції, яких суддів захищати, а яких не захищати", - додала Тимошенко.

Нагадаємо, Рада 14 травня розгляне призначення членів ВРЮ від парламенту.