ua en ru

Гройсман доручив НКРЕКП до 1 вересня розібратися зі зловживаннями обленерго

Гройсман доручив НКРЕКП до 1 вересня розібратися зі зловживаннями обленерго Фото: Гройсман доручив розібратися зі зловживаннями обленерго на підключеннях до електромереж

Завдання уряду - припинити знущання обленерго по відношенню до громадян та бізнесу, які хочуть розвиватися

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), до 1 вересня 2016 року розібратися зі зловживаннями обленерго на підключеннях до електромереж. Про це повідомляє департамент інформації та комунікації з громадськістю секретаріату Кабінету міністрів України.

Кабмін готує рішення, спрямоване на подолання корупції в питанні підключення до електромереж об'єктів господарювання.


Гройсман доручив розробити відповідну постанову НКРЕКП віце-прем'єр-міністру України Володимиру Кістіону і главі НКРЕКП Дмитру Вовку.

"160 кіловат - це стандартне підключення і там все нормально, в принципі. Все що вище 160 - це вже нестандартне підключення, і вони (обленерго - ред.) вже починають накручувати ціни. А зробити стандартне (підключення - ред.) до 5 мегават, щоб кожен розумів, що це така вартість, і все. Щоб в обленерго не було люфту для того, щоб якимось чином зловживати цим питанням ", - підкреслив прем'єр-міністр.

Голова уряду зазначив, що підключення об'єктів господарювання потужністю понад 160 кіловат до електромереж - "це муки".

"Муки інвесторів, які бігають по цим керівниками обленерго, і ті їм починають розповідати, що, звідки треба тягнути, скільки це коштує кілометрів, а потім половину вирішують за хабарі ", - додав Гройсман.

За його словами Гройсман, завдання уряду - припинити знущання енергетичних компаній на місцях по відношенню до громадян та бізнесу, які хочуть розвиватися.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НКРЕКП восени планує перевести частину обленерго на стимулююче регулювання.