ua en ru

Гройсман доручив нардепам узгодити позиції щодо звернення України до Гаазького суду

Гройсман доручив нардепам узгодити позиції щодо звернення України до Гаазького суду

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман (на фото) дав доручення профільному парламентському комітету підготувати проект постанови про звернення України в Міжнародний кримінальний суд (МКС) про визнання Україною юрисдикції міжнародного кримінального суду. Про це заявив Гройсман під час засідання погоджувальної ради депутатських груп і фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я даю доручення профільному комітету вивчити цей проект постанови, і щоб фракції сформували свої позиції. Щоб ми підготували не тільки політичну позицію, але і юридичну частину. Також необхідно забезпечити, щоб уряд підготував свої пропозиції в цій частині. Необхідно, щоб ця позиція була узгодженою", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, 29 січня 2015 р. коаліція внесла до Верховної Ради Проект Заяви в Міжнародний кримінальний суд про визнання Україною юрисдикції міжнародного кримінального суду щодо злочинів проти людяності та військових злочинів вищими посадовими особами Російської Федерації, які призвели до особливо тяжких наслідків і масового вбивства українських громадян".

Ініціаторами законопроекту є народні депутати Юлія Тимошенко, Григорій Немиря, Сергій Соболєв, Олег Ляшко, Ганна Гопко, Юрій Луценко, Мустафа Найєм та інші.

Також Рада ЄС закликала Україну прискорити сприяння Гаазькому трибуналу.