ua en ru

Гройсман вимагає припинити зловживання з підключенням підприємств до електромереж

Гройсман вимагає припинити зловживання з підключенням підприємств до електромереж Фото: Володимир Гройсман доручив Ігорю Насалику унеможливити зловживання з електроенергією

Прем'єр закликав підприємців повідомляти про зловживання в НАБ і Кабмін

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман дав доручення міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику розробити механізм унеможливлення зловживання з підключенням підприємств до мереж електроенергії. Про це він повідомив у Facebook.

"Про те, що деякі обленерго завищують ціну за підключення, а потім вимагають з підприємців хабарі, я чув і раніше. Я дав доручення профільному віце-прем'єр-міністру і міністру енергетики та вугільної промисловості напрацювати постанову уряду, яка б унеможливила такі зловживання", - написав прем’єр.


Також Гройсман попросив підприємців до вирішення цього питання інформувати про зловживання з боку обленерго Національне антикорупційне бюро та уряд для оперативного реагування на такі випадки.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України в липні 2016 року збирається представити десятирічну програму розвитку гідроенергетики, яка дасть змогу вдвічі збільшити кількість електроенергії, що виробляється у країні.