ua en ru

Кабмін у липні представить програму розвитку гідроенергетики, - Гройсман

Кабмін у липні представить програму розвитку гідроенергетики, - Гройсман Фото: Гройсман презентував програму, яка вдвічі збільшить продуктивність електроенергії

За його словами, це дозволить зробити ціну на електроенергію більш прийнятною

Кабінет міністрів України вже в липні 2016 року представить десятирічну програму розвитку гідроенергетики, яка дозволить вдвічі збільшить кількість вироблюваної електроенергії країни. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету міністрів України.

"Сьогодні на цій нараді ми прийняли таке рішення: Мінпаливенерго, "Укргідроенерго" на Уряд внесуть чітку програму в липні місяці на розвиток гідроенергетики в Україні на десять років. Це означає, що протягом десяти років будуть відкриватися нові такі агрегати, які будуть забезпечувати виробництво якісної, безпечної електроенергії для України", - повідомив Гройсман під час спілкування з журналістами на Дністровській ГАЕС м. Новодністровськ в рамках робочого візиту.


Прем'єр-міністр зазначив, що впливати на загальну ціну електроенергії дуже важко, оскільки питома вага такої енергії поки що невелика - 8%.

"Нарощування такої енергетики, економія, яка виникає і по газу, і по вугіллю, в перспективі змінить структуру формування ціни на електроенергію, і ця структура стане більш прийнятною", - підкреслив Гройсман

За словами прем'єра, обсягів, вироблених на Дніпровській ГАЕС, вистачить для забезпечення потреб чотирьох областей України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Гройсман ініціює створення Німецько-української торгової палати.