ua en ru

Гройсман може попросити Раду дозволити йому впливати на НКРЕКП

Гройсман може попросити Раду дозволити йому впливати на НКРЕКП Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Гройсман заявив про проблеми з забезпеченням необхідних рішень регулятором

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман може запропонувати парламенту підтримати зміни до законодавства, які дозволять голові уряду впливати на роботу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). Про це він заявив сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає кореспондент РБК-Україна.

"Є проблеми з забезпеченням необхідних рішень регулятором, але я думаю, що ми знайдемо рішення. Якщо буде потрібно - буду звертатися до українського парламенту для прийняття необхідних змін до законодавства, які дадуть мені можливість впливати на цей процес", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Гройсман планує звернутися до президента Петра Порошенка через необхідність стабілізувати роботу НКРЕКП.

"Уряд прийняв рішення щодо делегування свого кандидата у конкурсну комісію. Я обов'язково звернуся до президента з тим, щоб президент розглянув це питання і вжив необхідних заходів для стабілізації роботи комісії", - повідомляв Гройсман.