ua en ru

Гройсман підтримав обидві кандидатури в члени ВРЮ

Гройсман підтримав обидві кандидатури в члени ВРЮ Фото: Володимир Гройсман

З третім кандидатом у члени ВРЮ ще належить визначитися

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман підтримав обидві кандидатури, подані коаліцією до складу Вищої ради юстиції (ВРЮ) за квотою Верховної Ради України. Про це він заявив журналістам у кулуарах парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

"Саме головне, що нам треба сформувати ВРЮ - це є надзвичайно важливо, оскільки маємо налагодити роботу судової гілки влади. Я думаю, що дуже багато сьогодні у суспільства питань до судів, і має бути орган влади, який буде відслідковувати роботу. Тому я підтримав обох кандидатів",- заявив Гройсман.

Що стосується третього кандидата в члени ВРЮ, то за його словами, з цим питанням ще треба визначитися.

"Думаю, що будуть визначатись з цією кандидатурою. І як тільки надійде узгоджена кандидатура, я одразу її подам для того, щоб депутати могли визначитись щодо підтримки цих кандидатів. Я думаю, що тут не треба затягувати. Будемо проводити консультації",- сказав спікер.

Нагадаємо, сьогодні об 11:45 в Раді почалося таємне голосування за членів ВРЮ.

Зазначимо, що фракції БПП та НФ підтримають усі кандидатури на членів ВРЮ, а "Самопоміч" не буде голосувати за одного з двох запропонованих коаліцією кандидатів в члени Вищої ради юстиції за квотою Верховної Ради України.