ua en ru

Гройсман відреагував на затримання чиновника Кабміну

Гройсман відреагував на затримання чиновника Кабміну Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Чиновник працював в інтересах ворожої держави

У середу ввечері, 20 грудня, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що Служба безпеки України затримала чиновника Секретаріату КМУ, який працював "в інтересах ворожої держави". Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Спільно зі службою безпеки України виявили в Секретаріаті КМУ чиновника, який працював в інтересах ворожої держави. Сьогодні він затриманий", - пише Гройсман.

Він також подякував працівникам СБУ "за професіоналізм і пильність".

Спільно зі службою Безпеки України виявили в Секретаріаті КМУ чиновника, який працював в інтересах ворожої держави. Сьог...

Опубліковано Volodymyr Groysman 20 грудня 2017 р.

Нагадаємо, у середу в СБУ заявили, що затримали чиновника Кабінету міністрів України за підозрою в роботі на спецслужби Російської Федерації (РФ). Згідно з інформацією правоохоронців, чиновник був завербований спецслужбами РФ під час тривалого закордонного відрядження. Чиновник за завданням російських кураторів збирав за допомогою спеціального устаткування інформацію про діяльність урядових структур. Отримані дані зловмисник передавав кураторам через електронні канали зв'язку. Затриманому оголошено про підозру у скоєнні злочину в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України.

Пізніше джерела РБК-Україна повідомили, що співробітниками СБУ затриманий чиновник Кабміну Станіслав Єжов.