ua en ru

Гройсман відкрив засідання Ради

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман відкрив пленарне засідання парламенту. У сесійній залі зареєструвалося 282 нардепа.

"Оголошу ранкове засідання відкритим", - сказав Гройсман.

"Хочу проінформувати депутатів, що ми повинні розглянути низку важливих питань. Порядок денний вівторка не був розглянутий повністю, тому за регламентом, ми повинні розглянути ті питання, які не були розглянуті. А також перейти до розгляду питань, передбачених порядком на середу", - заявив спікер.

За його словами, сьогодні Рада повинна розглянути питання про посилення армії і розвідки, питання, що забезпечують обороноздатність України, а також переголосувати два закони: № 1317 про заборону пропаганду російських ЗМІ в українському мовленні і № 1580 про дерегуляцію, при прийнятті яких були допущені технічні помилки.

Згідно з порядком денним, сьогодні Верховна Рада в середу, 18 березня, розгляне законопроект № 2381 про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо спрощення умов ведення бізнесу). Про це йдеться в порядку денному українського парламенту.

Крім того, нардепи сьогодні можуть внести зміни в Закон України "Про військовий обов'язок і військову службу" (щодо служби у військовому резерві в особливий період (№2377). Відповідний законопроект представить голова комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський.

Нагадаємо, законопроект про службу у військовому резерві в особливий період був внесений в Раду Президентом України Петром Порошенком 16 березня.