ua en ru

Гройсман відкрив позачергове засідання Верховної Ради

Гройсман відкрив позачергове засідання Верховної Ради Фото: Верховна Рада України

У сесійній залі зареєструвалося 320 нардепів

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман відкрив позачергове засідання парламенту 31 серпня 2015 року о 12.05. У сесійній залі зареєструвалися 320 нардепов, передає кореспондент РБК -Україна.

"У сесійній залі зареєструвалися 320 народних депутатів, це означає, що рада може розпочати засідання. Оголошую засідання Верховної Ради України відкритим", - оголосив Гройсман.

Водночас, перед відкриттям засідання нардепи скандували "Ганьба". При цьому нардепи-радикали" не пускали Гройсмана на його місце. В результаті, спікер оголосив про відкриття засідання з трибуни.

"Між нашими засіданнями відбулась трагічна подія - з життя пішов наш колега, народний депутат України Ігор Єремеєв, йому було 47 років, він був достатньо молодою людиною, нашим колегою і завжди виглядав достатньо інтелігентним, розумним, освіченим... Я закликаю усіх колег депутатів України вшанувати світлу пам'ять Ігоря Єремєєва хвилиною мовчання"

Зазначимо, сьогоднішнє позачергове пленарне засідання Верховної Ради планувалося розпочати об 11:00. Однак перший заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій оголосив про перенесення початку позачергового засідання парламенту на 12:00.

За його словами, це було пов'язане з тим, що тривали консультації голови Верховної Ради Володимира Гройсмана з главами фракцій.

Крім того, з самого ранку трибуну парламенту було заблоковано депутатами від Радикальної партії.

Нагадаємо, у порядку денному сьогоднішнього позачергового засідання парламенту всього одне питання - попереднє прийняття проекту закону №2217а "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)".