ua en ru

Гройсман обіцяє забезпечити прорив і якісне економічне зростання у 2017

Гройсман обіцяє забезпечити прорив і якісне економічне зростання у 2017 Фото: Володимир Гройсман

На 2017 рік у Держбюджет закладено макроекономічний прогноз на рівні зростання 3%

У 2017 році вдасться забезпечити прорив та економічне зростання, що дасть можливість реінвестувати у підвищення якості життя людей, переконаний прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу Espreso.tv, повідомляє Урядовий портал.

"У мене є дуже чітке відчуття, що ми зможемо забезпечити прорив у 2017 році, якісне економічне зростання. Мені важливо, щоб від цього економічного зростання був зворотній зв'язок. Цифри 1-2-3% мені не так цікаві, для роботи вони важливі, але я би хотів, щоби людина відчула", - зазначив прем'єр.

За його словами, торік вдалося стабілізувати ситуацію і з другої половини року економіка демонструє зростання. На 2017 рік у Державний бюджет закладено макроекономічний прогноз на рівні зростання 3%.

"Це тільки перші паростки, бо людям це поки що не зовсім відчутно. Важливо дві речі: заробити кошти в бюджет країни від розвитку національної економіки і потім чесно перерозподілити", - вважає він.

Економічне зростання у країні стимулюватиме зокрема створення більшої кількості робочих місць та вироблення конкурентного українського продукту, переконаний Гройсман.

Нагадаємо, раніше прем’єр повідомив, що уряд моніторитиме виплати роботодавцями заробітних плат не менше мінімальної у 3 200 гривень.