ua en ru

Уряд моніторитиме виплати роботодавцями зарплат не менше мінімальної, - Гройсман

Уряд моніторитиме виплати роботодавцями зарплат не менше мінімальної, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман

Гройсман повідомив, що уряд "з інтелектом" працювати з роботодавцями, які порушуватимуть закон

Уряд моніторитиме виплати роботодавцями заробітних плат не менше мінімальної у 3 200 гривень. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в інтерв'ю телеканалу Espreso, повідомляє "Урядовий портал".

"Декілька місяців ми будемо серйозно працювати над цим, щоби моніторити ситуацію. У нас є достатньо аналітики: будемо брати у розрізі кожного району-міста і так далі бачити, яка була і стала зайнятість, повна-неповна, які причини. Ми це все будемо аналізувати і потім "з інтелектом" працювати з тими, хто порушує закон", - зазначив Гройсман.

За його словами, виявлені порушення каратимуться штрафом у сотні тисяч гривень.

Він також додав, що за необхідності працівник може повідомити про зловживання роботодавця, звернувшись до місцевої влади, органів влади обласного рівня, які наділені повноваженнями з контролю за питанням нарахування заробітної плати працівникам.

"Питання в тому, що 60% ПДФО, які будуть сплачені за працюючого, потрапляють до місцевого бюджету. Тому місцевий бюджет сьогодні зацікавлений, щоби повнота сплати за роботу людей була не менше рівня мінімальної заробітної плати 3 200 гривень. Я теж у цьому зацікавлений. Я би хотів, щоби людина реально отримувала на руки кошти. Це для мене дуже важливо. Це боротьба з бідністю, стимулювання внутрішнього ринку. Це позитивно вплине на економіку нашої країни", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні сьогодні підвищилась мінімальна зарплата до 3200 гривень.