ua en ru

Гройсман назвав безперспективною компенсацію зростання тарифів ЖКГ з місцевих бюджетів

Гройсман назвав безперспективною компенсацію зростання тарифів ЖКГ з місцевих бюджетів Фото: Володимир Гройсман

Прем'єр-міністр заявив, що таке рішення безперспективне

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає компенсацію місцевою владою зростання тарифів на житлово-комунальні послуги з місцевих бюджетів безперспективною. Про це він заявив сьогодні в ході зустрічі з міськими головами з питань регіонального розвитку, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ви можете залишити ціни, які вважаєте необхідними, а різницю ціни газу ви можете компенсувати зі своїх власних бюджетів, але через кілька років ви будете на межі банкрутства, тому що не можна продавати за 20 копійок те, що коштує 1 гривню, все одно хтось повинен компенсувати 80% і ви зможете компенсувати 80 копійок. Ви зможете забрати ці гроші від модернізації транспорту, від енергоефективності, від дитячих садків, шкіл, інших інфраструктурних об'єктів і направляти на компенсацію цієї ціни. Це буде ваш політичний вибір, але, я думаю, це буде безперспективно", - сказав він.


При цьому Гройсман зазначив, що завданням центральних та місцевих органів влади, при збереженні ринкових цін на газ, є забезпечення соціального захисту населення, зокрема, з допомогою субсидій на комунальні послуги.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що фінансування регіонального розвитку досить.