ua en ru

Гройсман направить до НАБ матеріали щодо правопорушень начальника Київської митниці

Гройсман направить до НАБ матеріали щодо правопорушень начальника Київської митниці Фото: Гройсман направить до НАБ матеріали щодо правопорушень начальника Київської митниці

Матеріали також направлені до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман направить до Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури матеріали щодо правопорушень, здійснених начальником Київської митниці Сергієм Рудченком, передає кореспондент РБК-Україна.

Про це він заявив під час години запитань до уряду у парламенті у відповідь на прохання народного депутата від фракції "Самопоміч" Тетяни Острикової допомогти завершити службове розслідування стосовно чиновника, яке вже продовжуються протягом 3-х місяців Державною фіскальною службою.

"Я сьогодні ж направив ваші матеріали своїм супровідним зверненням до НАБ, до антикорупційної прокуратури і за результатами цього розслідування я готовий приймати будь-яке рішення, яке у межах компетенції уряду",- заявив Гройсман.


За словами Острикової, про правопорушення Рудченка свідчать матеріали звіту голови ДФС Романа Насірова, підготовленого напередодні для засідання комітету ВРУ з питань податкової і митної політики.

"Було наведено ряд прикладів, коли митне оформлення здійснювалося за необґрунтовано низькими цінами, під час митних оформлень не здійснювалася належна перевірка правильності визначення митної вартості, не проводився аналіз митної вартості ідентичних або подібних товарів, не витребовувалися необхідні документи для виконання обов'язкових митних формальностей", - заявила Острикова.

Нагадаємо, раніше Гройсман закликав до скорочення штату Державної фіскальної служби.