ua en ru

Гройсман пропонує створити єдиний дорожній фонд на кошти від імпорту нафтопродуктів

Гройсман пропонує створити єдиний дорожній фонд на кошти від імпорту нафтопродуктів Фото: Володимир Гройсман

За його словами, ідея створення єдиного дорожнього фонду заслуговує на реалізацію

В Україні є необхідність створити єдиний дорожній фонд на кошти від імпорту нафтопродуктів. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман в ході робочої поїздки в Одеську область, передає "112 Україна".

"На місцях сьогодні є необхідні кошти для ремонту доріг. Я можу це довести на прикладі будь-якого бюджету, будь-якого міста. Думаю, ще є консолідовані ресурси і в області, і ваша область, обласна рада приймала рішення про виділення відповідних ресурсів для ремонту доріг. Це означає, що об'єднані джерела дають відповідні суми, ресурси для фінансування", - зазначив він.


За його словами, ідея створення єдиного дорожнього фонду заслуговує на реалізацію.

"Це буде спеціальний фонд, який буде наповнюватися з імпортованих нафтопродуктів. Ввозять, сплачують мито, акцизи. Це сплачується в цей фонд. Далі цей фонд буде за формулою автоматично розподілятися, щоб кожне село, кожен район, кожна область отримала необхідну кількість грошей у відповідності з кількістю кілометрів доріг", - пояснив прем'єр.

Нагадаємо, раніше Гройсман заявляв, що уряд працює над створенням Дорожнього фонду, проведенням децентралізації управління доріг та забезпеченням їх ремонту.