ua en ru

Гройсман ініціює внесення змін до законодавства щодо повернення ПДВ

Гройсман ініціює внесення змін до законодавства щодо повернення ПДВ Фото: Гройсман ініціює внесення змін до законодавства щодо повернення ПДВ

Норми законодавства, які гальмують автоматизацію повернення ПДВ, будуть змінені

Усі процедури, які стосуються сплати податків та повернення ПДВ, повинні бути доведені до автоматизму. Про це 13 червня під час відкриття шведсько-українського бізнес-форуму заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ситуація буде покращуватися, і ми маємо до автоматизму довести усі необхідні процедури, які пов'язані з ПДВ, що пов'язані зі сплатою податків. Мене дуже цікавить питання відповідальності працівників ДФС", - заявив Гройсман, зазначивши, що у найближчі тижні відбудеться публічний розгляд конкретних випадків неправомірного застосування законодавства проти бізнесу за участі представників контролюючих органів та підприємництва.


"Питання, що стосується повернення ПДВ, є надзвичайно важливим. Сьогодні ми маємо достатньо позитивні кроки щодо автоматизації цього процесу. Є ще певні шероховатості, які закладені у законодавстві, але вони будуть змінені",- додав прем'єр.

Нагадаємо, раніше Гройсман пообіцяв, що аграрії, в чиїх підприємствах використовується до 500 га землі, будуть отримувати державні дотації.