ua en ru

Гройсман ініціює продовження місії Європарламенту з оцінки потреб

Гройсман ініціює продовження місії Європарламенту з оцінки потреб Фото: Володимир Гройсман ініціює продовження місії Європарламенту з оцінки потреб

Гройсман зазначив, що Кокс висловив свою зацікавленість щодо цієї ініціативи

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман виступив з ініціативою продовжити місію Європейського парламенту з оцінки потреб, очолювану Петом Коксом, для практичного впровадження презентованого у Брюсселі плану дій та дорожньої карти щодо внутрішньої реформи Верховної Ради. Про це голова парламенту заявив під час спілкування з журналістами у Брюсселі, передає прес-служба Верховної Ради.

"Я вважаю, що команда Європейського парламенту на чолі з Петом Коксом може бути ефективним механізмом впровадження, тому що важливо не просто написати план реформ, а треба його впровадити", - заявив Гройсман.

Він поінформував, що мандат місії досі був спрямований на технічну місію вивчення, оцінку потреб Верховної Ради і напрацювання плану. Це завдання виконано, тепер йде мова про другий мандат, введений на підтримку технічного провадження.

Гройсман наголосив, що важливо не тільки розробити план, головне завдання - його реалізувати.

"Це моє мислення, внутрішній стан: я не люблю говорити про проблеми і не вирішувати їх. План має бути реалізований, це для мене принципово", - підкреслив він.

Гройсман зазначив, що Кокс висловив свою зацікавленість щодо цієї ініціативи, підтримали її і керівники фракції Верховної Ради.

"Тому я думаю, що буде знайдене правильне рішення щодо продовження цієї роботи", - додав він.

Нагадаємо, Володимир Гройсман закликав не перебільшувати обсяги політичної кризи в Україні.