ua en ru

Гройсман в Європарламенті закликав не перебільшувати політичну кризу в Україні

Гройсман в Європарламенті закликав не перебільшувати політичну кризу в Україні Фото: Володимир Гройсман

Більшість у Верховній Раді готова до створення нової коаліції та уряду

Спікер парламенту Володимир Гройсман закликав не перебільшувати об'єми політичної кризи в Украіні. Про це він заявив в ході спільного брифінгу в Брюсселі з президентом Європарламенту Мартіном Шульцом, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз багато говорять про політичну кризу в Україні. Хочу застерегти всіх - не потрібно перебільшувати цю кризу", - закликав Гройсман.

Разом з тим, він запевнив, що український парламент буде реформований згідно з наданими ЄП рекомендаціями.

"Український парламент має бути реформований, український парламент має бути перетворений на спражню демократичну, міцну європейську інституцію, і реалізація цього плану (напрацьованих ЄП рекомендацій з реформування українського парламенту - ред.) дадуть таку можливість. Реформований парламент - це нова якість законів, це абсолютно серйозно нова якість прозорості і публічності роботи українського парламенту, і я переконаний в тому, що це буде інституція, яка забезпечить стабільність нашої держави", - додав він.

Він додав, що більшість у Верховній Раді готова до створення нової коаліції та уряду.

"Хочу поінформувати, що абсолютна більшість демократичних сил українського парламенту готова до створення нової коаліції, нового уряду і посилення виконання всіх необхідних реформ і впровадження європейської інтеграції нашої держави", - наголосив Гройсман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський союз (ЄС) хоче бачити стабільність в Україні.