ua en ru

Гройсман ініціював проведення антикорупційних розслідувань блокування держтендерів

Гройсман ініціював проведення антикорупційних розслідувань блокування держтендерів Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Гройсман доручив Нефьодову провести нараду з цього питання

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман ініціював проведення антикорупційних розслідувань випадків блокування державних тендерів. Про це він заявив у ході засідання Кабміну, повідомляє "Урядовий портал".

Як зазначається, Гройсман ініціював звернення до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) та Генеральної прокуратури щодо проведення розслідування блокування державних тендерів.

"Існують фірми - організовані, в яких нічого немає, окрім печатки. Вони мають підтримку в різних органах влади, і вони заявляються на всі тендери, а потім через скарги блокують всі тендери, вимагають кошти. Ця інформація має бути в першу чергу розглянута правоохоронними органами. Це корупційна схема. Про це говорять на місцях, в міністерствах. Я звернувся в НАБУ, ГПУ, в поліцію - треба в цьому питанні поставити крапку", - заявив він.

Крім того, Гройсман доручив заступнику міністра економічного розвитку і торгівлі Максиму Нефьодову провести координуючу нараду з цього питання для розробки пропозицій щодо змін законодавства, які унеможливлять такі зловживання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) вимагає визнати недійсними договори підприємств паливно-енергетичного комплексу на майже 1 млрд гривень.