ua en ru

НАБУ вимагає визнати недійсними договори підприємств ПЕК на 1 млрд гривень

НАБУ вимагає визнати недійсними договори підприємств ПЕК на 1 млрд гривень Фото: НАБУ (flickr.com/nab_ukr)

У НАБУ повідомляють, що збитки від злочинів, пов'язаних з ПЕК, досягають 11,18 млрд гривень

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) вимагає визнати недійсними договори підприємств паливно-енергетичного комплексу на майже 1 млрд гривень. Про це повідомляє пресс-служба НАБУ.

"Крім згаданих обленерго, триває позовна робота НАБУ з ряду інших, на яких детективи Бюро викрили схожі корупційні схеми: перерахування коштів за поставлену і електроенергію відбувається не безпосередньо постачальнику, а через приватну компанію-посередника. Загалом, НАБУ ініціював судові позови, якими вимагає визнати недійсними угоди підприємств паливно-енергетичного комплексу майже 1 млрд гривень", - йдеться в повідомленні.

Так, в НАБУ зазначають, що розмір збитків від злочинів, пов'язаних з діяльністю підприємств ПЕК, становить 11,18 млрд гривень.

"Півтора роки розслідувань НАБУ показали, що корупція на підприємствах ПЕК є наймасштабнішою серед усіх сфер державної економіки: і з-за унікальності підприємств, і з-за кількості задіяних у корупційних схемах людина, і з-за розміру збитків. За попередніми оцінками, сукупний розмір шкоди від злочинів, пов'язаних з діяльністю підприємств ПЕК, становить 11,18 млрд гривень", - повідомляє НАБУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на даний момент судовий розгляд до цих пір не початок у 22 справах, в яких НАБУ завершило розслідування.