ua en ru

Гройсман: газовидобувна галузь в Україні десятки років знищувалася умисно

Гройсман: газовидобувна галузь в Україні десятки років знищувалася умисно Фото: Володимир Гройсман

З 2006 по 2013 роки приватні компанії отримали понад 150 дозволів на видобуток газу

Галузь видобування нафти і газу в Україні знищувалася умисно десятки років. Про це 20 травня під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Десятки років власна галузь добування нафти і газу знищувалася, і це робилося абсолютно умисно для того, щоб знищувати українське добування, мати залежність від російського газу - а це відповідним чином для нас була б повна залежність енергетична, економічна, у тому числі і незалежність нашої держави. І це біла політика",- заявив Гройсман.


За його словами, з 2006 по 2013 роки державна компанія "Укргазвидобування" отримала лише декілька дозволів на видобування газу у той час, коли приватним компаніям було надано понад 150 дозволів.

"Жодна з цих компаній не продала газ нижче ринкової вартості, вони не продавали його населенню і не продають",- додав голова уряду.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик прогнозує можливість повної відмови від імпортного газу протягом чотирьох наступних років.