ua en ru

Гройсман: дострокові вибори ВР лише дестабілізують ситуацію в Україні

Гройсман: дострокові вибори ВР лише дестабілізують ситуацію в Україні Фото: Володимир Гройсман

Спікер парламенту вважає, що вони абсолютно не на часі

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман вважає, що дострокові парламентські вибори можуть стати додатковим фактором дестабілізації ситуації в Україні, передає прес-служба парламенту.

"Хтось розхитує ситуацію, намагаючись перейти до сценарію дострокових парламентських виборів... Дострокові парламентські вибори нині абсолютно не на часі, оскільки вони можуть стати додатковим фактором дестабілізації ситуації в Україні", - цитує прес-служба спікера.

Крім того, на думку голови Ради, у парламенту є потенціал для остаточного ухвалення змін до Конституції. "Потенціал у 300 голосів є, просто дехто дезорієнтований", - вважає спікер.

Гройсман зазначив,що проєвропейська більшість ВРУ "не провалила жодного відповідального рішення" в економічній сфері, у сфері європейської інтеграції та лібералізації безвізового режиму, співпраці з міжнародними фінансовими інституціями. "Є потенціал, щоб ефективно працювати", - вважає спікер.

Нагадаємо, раніше Гройсман повідомляв, що не підтримує позачергові вибори парламенту.

Спікер вважає, що попри певні проблеми у Раді відбуваються внутрішні реформи, систематизується робота, запроваджуються нові електронні сервіси.