ua en ru

Гройсман має погодити з Яценюком дату звіту уряду

Гройсман має погодити з Яценюком дату звіту уряду Фото: Володимир Гройсман

Бурбак спростував, шо крайній термін звіту уряду- це 5 лютого, оскільки за законом це 14 лютого

Спікер Верховної ради України Володимир Гройсман має погодити з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком дату звіту уряду. Про це журналістам в парламенті повідомив лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це питання обговорювалося з керівниками фракцій під головуванням Гройсмана і прийняли рішення, що Володимир Гройсман зв'яжеться з Арсенієм Яценюком, погодять дату звіту",- сказав Бурбак.

Він спростував, шо крайній термін звіту уряду- це 5 лютого, на чому вчора наголошував лідер фракції БПП Юрій Луценко. Бурбак пояснив, що відповідно до закону України про регламент ВРУ, уряд має прозвітувати перед парламентом протягом 45 днів від початку року, тобто до 14 лютого.

"Нехитрі консультації, з календарем, це є 14 лютого",- додав він та зауважив, що вже 30 січня спливає час, коли уряд має направити звіт до парламенту в письмовому вигляді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідери фракцій домовилися, що прем'єр-міністр Арсеній Яценюк повинен відзвітувати про роботу Кабінету міністрів України за 2015 рік у парламенті 5 лютого.