ua en ru

Гройсман анонсував запровадження розстрочки зі сплати ПДВ при імпорті технологічного обладнання

Гройсман анонсував запровадження розстрочки зі сплати ПДВ при імпорті технологічного обладнання Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Розстрочку зі сплати ПДВ планується ввести сроком на 24 місяці

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував запровадження розстрочки зі сплати ПДВ при імпорті технологічного обладнання з 2018 року. Про це він заявив у ході бізнес-форуму у Києві.

"З 1 січня 2018 ми запровадимо систему, яка дозволить розстрочку платежів по в'їзному ПДВ на модернізацію українського обладнання. У рамках 24 місяців, я думаю, зможемо це зробити", - зазначив він.

Як повідомляє "Урядовий портал", Гройсман зазначив, що у числі найбільш затребуваних законодавчих змін, зокрема, законопроекти з відновлення кредитування реального сектору, запровадження відстрочки зі сплати ПДВ при імпорті технологічного обладнання для оновлення промислових підприємств, а також створення технопарків та індустріальних парків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами міністра фінансів України Олександра Данилюка, через відшкодування фіктивного податку на додану вартість щорічно з державного бюджету "вимивався" 1 млрд долларів.