ua en ru

Гройсман: 159 об'єднаних громад отримають 1 млрд гривень з бюджету на розвиток

Гройсман: 159 об'єднаних громад отримають 1 млрд гривень з бюджету на розвиток Фото: Володимир Гройсман

Сільські громади отримали можливість акумулювати більше ресурсів від оренди землі

Спікер парламенту Володимир Гройсман повідомив, що 159 об'єднаних громад отримають 1 млрд гривень з державного бюджету на розвиток. Про це він сказав в ході прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми створили ефективний механізм добровільного об'єднання. Через бюджет... ми зараз маємо 1 мільярд гривень підтримки Вашого успіху в об'єднанні. Це означає, що ці громади -159 (об'єднаних в 2015 році громад,-ред.) отримають ці ресурси на вирішення самих нагальних проблем",- розповів Гройсман.

Також спікер зазначив, що в рамках внесення змін до Податкового кодексу сільські громади отримали можливість акумулювати більше ресурсів від оренди землі - до сільських бюджетів доходитиме близько 200 гривень від оренди одного гектару землі, коли на сьогодні сільський бюджет отримує тільки 6 гривень з гектару. Відповідні ресурси, як зауважив Гройсман, сільські ради зможуть спрямувати на свій розвиток.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що у наступному році Кабінет міністрів України виділить близько 6 млрд гривень на регіональний розвиток, інфраструктурні проекти.