ua en ru

Groupon сподівається виручити в ході IPO 750 млн дол

Швидкозростаюча інтернет-компанія Groupon Inc, що діє в секторі онлайн-рітейлу, подала заявку на проведення публічного розміщення акцій (IPO). Компанія сподівається виручити в ході розміщення 750 млн дол., передає Reuters.

У заявці Groupon не вказана кількість акцій, які будуть продані в ході IPO, а також їх ціновий діапазон. Йдеться лише, що акції будуть торгуватися під символом GRPN. У заявці повідомляється, що прогноз виручки є попереднім і може бути змінений.

Андеррайтерами майбутнього IPO стануть банки Morgan Stanley, Goldman Sachs і Credit Suisse.

Нагадаємо, в квітні джерела Reuters повідомляли, що Groupon може підняти близько 1 млрд дол. в ході IPO.

Компанія Groupon була заснована в 2008 р. і дозволяє зареєстрованим користувачам купувати знижки на різні товари і послуги. В даний час Groupon представлена в 29 країнах світу, а кількість користувачів порталу досягає 13 млн осіб. У серпні 2010 р. Groupon Inc. вийшла на російський і японський ринки: компанія придбала російський аналог Groupon - компанію Darberry і японську Qpod.

Зазначимо, що інша інтернет-компанія, соціальна мережа для професійних контактів LinkedIn 18 травня продала в Нью-Йорку акцій на 352,8 млн дол. по верхній межі діапазону - 45 дол. за акцію. В ході IPO компанія реалізувала всі 7,84 млн акцій, як і раніше планувала. Це стало одним з найбільших розміщень технологічних компаній після IPO Google у 2004 р.