ua en ru

"Громадська сила" починає повномасштабну реформу сфери ЖКГ, - Краснов

"Громадська сила" починає повномасштабну реформу сфери ЖКГ, - Краснов Фото: Загід Краснов

ВГО "Громадська сила" оголосила про старт повномасштабної реформи ЖКГ в Дніпропетровську, яка дозволить городянам отримувати за свої гроші якісні комунальні послуги в повному обсязі і за мінімальними цінами. Про старт нової соціальної програми у сфері реформування ЖКГ заявив сьогодні на прес-конференції лідер "Громадський сили" Загід Краснов.

"У зв'язку прийняттям Верховною Радою закону № 1565 "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" в Україні ліквідуються ЖЕКи. Це ті самі юридичні особи, суб'єкти господарської діяльності, які довгі роки пожирали гроші платників комунальних послуг, практично нічого не роблячи, - заявив Краснов. - Згідно із законом, у жителів міста є рік, щоб створити ОСББ і найняти керуючі компанії. Тим будинкам, які цього не зроблять, міськрада в наказовому порядку замінить ЖЕКи своїми керуючими компаніями, і ми знову можемо зіткнутися з ситуацією, коли народні гроші будуть розкрадатися, а городяни не отримуватимуть якісних послуг. Треба говорити прямо - сьогодні народ реально не готовий до законодавчого нововведення, люди не розуміють, як грамотно все організувати. Вони вже не раз стикалися з бюрократією, з тим, що чиновники вставляють палиці в колеса. Городяни боятися помилитися з вибором керуючої компанії і не знають всіх нюансів цього процесу. Тому "Громадська сила" починає повномасштабну реформу ЖКГ в Дніпропетровську".

Реформа ЖКГ, ініційована Красновим, включає в себе ряд ключових моментів:

1. Юридична служба "Громадський сили" готова надати повний юридичний супровід при створенні ОСББ.

2. "Громадська сила" бере на себе безкоштовну підготовку кербудів. Це людина, яку обиратимуть самі мешканці будинків, а "Громадська сила" буде проводити його безкоштовне навчання і підготовку.

3. "Громадська сила" надасть ОСББ соціальну керуючу компанію, яка буде проводити всі роботи з утримання та обслуговування будинку з нульовою рентабельністю, тобто буде працювати без прибутку.

Лідер об'єднання нагадав, що протягом восьми років "Громадська сила" успішно вирішує проблеми ЖКГ в Дніпропетровську. За його словами, це тисячі адрес, де міська влада не змогла або не захотіла вирішити проблеми городян - ремонти будинків, заміна комунікацій, спил аварійних дерев, встановлення дитячих і спортивних містечок, ремонт доріг та зовнішнього освітлення, встановлення лічильників тепла і багато іншого.

"Громадська сила" продовжує працювати і зараз за рахунок коштів свого фонду, оскільки щодня сотні заявок надходять в приймальню "Громадський сили".

"Якщо раніше "Громадська сила" вирішувала проблеми ЖКГ у Дніпропетровську локально, то тепер ми вийшли на інший рівень. Ми готові показати, наскільки якісними можуть бути комунальні послуги і як багато можна зробити, якщо гроші, які віддають люди квартплати, не будуть розкрадатися, а будуть йти на поліпшення якості життя городян. Ми готові довести, що жителі Дніпропетровська можуть і будуть жити інакше, по-людськи", - заявив Краснов.

"Громадська сила" починає повномасштабну реформу сфери ЖКГ, - Краснов