ua en ru

Гривня стала самою "міцною" валютою щодо доллара

Гривня стала самою "міцною" валютою щодо доллара Ілюстративне фото з відкритих джерел)

Друге місце в рейтингу зайняв російський рубль

Українська гривня посіла перше місце серед світових валют за зростанням відносно долара США. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Таким чином, з початку поточного року українська валюта зміцнилася до долара на 9,1%. Друге місце в рейтингу зайняв російський рубль, який виріс до долара на 8,3%. Третє місце - у єгипетського фунта, який зміг зміцнитися проти долара на 8%.

Найбільш девальвуватою валютою стало аргентинське пессо, вартість якого впала на 15% по відношенню до долара. Також "просіли" і шведська крона щодо долара на 8,3% і південнокорейська вона на 6,9%.

Серед світових валют, які найбільш зросли відносно долара, переважають валюти країн, що розвиваються, у той час як валюти розвинених країн переважно девальвували.

Гривня стала самою "міцною" валютою щодо доллараНагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що курс долара на міжбанківському валютному ринку у продажу 2 серпня 2019 року виріс на 16 копійок - до 25,56 гривень за долар, курс купівлі - до 25,51 гривень за долар. Курс євро на продажу зріс на 33 копійки - до 28,37 гривень за євро.

Крім того, міністр фінансів України Оксана Маркарова розкритикувала Національний банк за зміцнення гривні. За її словами, зміцнення гривні можна було використовувати для того, щоб накопичити резерви, знизити процентні ставки (зокрема облікової) і скасувати всі обмеження на рух капіталу в країні.