ua en ru

Гривневий обіг електронних платежів через WebMoney в 2009 р. виріс в 2 рази - до 1,4 млрд грн.

Гривневий оборот електронних платежів через WebMoney в 2009 р. склав 1 млрд 397 млн грн, що в два рази перевищує аналогічні показники 2008 р. (663 млн грн). Про це повідомляє сьогодні прес-служба компанії. Кількість зареєстрованих в системі українських громадян досягла 1млн 550 тис. людей. В середньому за добу в системі реєструється близько 1500 українських користувачів. Найпопулярніший засіб поповнення гаманців - платіжні термінали, за якими слідують банківські платежі, дилери і передплачені картки.

Кількість транзакцій в 2009 р. досягла 4,5 млн, при цьому середня сума транзакції склала приблизно 310 грн. Найбільша активність традиційно була зафіксована в грудні. У 2009 р. на p2p платежі в WebMoney припадало приблизно 50% обороту, на платежі c2b на користь продавців товарів і послуг - близько 40%. Ще 10% склали платежі b2c (виплата ігрових виграшів, бонусів, винагород по партнерських програмах, гонорарів, роялті і так далі).

До системи підключено більше 1 тис. комерційних ресурсів України, що приймають оплату в Інтернет, зокрема мобільних операторів, провайдерів, інтернет-порталів, авіакомпаній, магазинів, компаній, що надають послуги IP Телефонії, хостингу та інші.

Система моментальних інтернет-розрахунків WebMoney Тransfer працює в Україні впродовж 6 років.